Hoe zou het zijn met de bijtjes in hun nieuwe kasten?


‘t Was tijd om voor de tweede keer mijn volkjes in te kijken. Vorige keer heb ik ze vooral overgehangen en maar heel snel gecontroleerd.  Hoe zou het ondertussen zijn met de bijtjes? Zijn de koninginnen nog goed aan de leg? Zijn de twee waswafels die ik vorige week aan elk volkje gaf al wat uitgebouwd? Zit er al veel stuifmeel en misschien wat honing?

Wel, kijk gerust even mee naar het filmpje: ze doen het prima. Eitjes, larfjes, gesloten broed, stuifmeel, honing, het was er allemaal! De waswafels waren nog niet compleet uitgebouwd, maar er zat in sommige cellen toch al stuifmeel en honing. Ik heb ze al opnieuw twee waswafels bijgegeven, want ik weet niet wanneer ik de volgende keer dat kast zal kunnen opendoen: ze geven de komende week slechter weer en eind van de week en volgend weekend heb ik echt geen tijd.

Vraagtekens:

  • Hoe komt het dat er al zoveel honing in zit? En ik had in verhouding meer stuifmeel verwacht.
  • Wat was die grote, nog niet gesloten dop? Het leek geen moerdop, maar er zat wel een dikke larve in. Dat volkje ga ik echt goed in de gaten moeten houden (misschien asap nog eens een controle doen?)