Doelstellingen


Bij De Kleine Steen zijn we werkelijk zot van bijen en dat enthousiasme willen we met iedereen delen. Imkeren is voor ons geen (bij)beroep, maar toch is het meer dan een hobby, het is een ware passie en daarom reikt onze ambitie ook verder dan enkel ons persoonlijk plezier. We hebben niet alleen een bepaalde visie op imkeren, maar ook een missie, of hoe wij ons “kleine steentje” willen bijdragen:

Ambachtelijk produceren én lokaal verkopen

We verkopen een deel van onze beperkte honingoogst en enkele producten op basis van onze bijenwas, honing en propolis. Zo kunnen we mensen via de korte keten laten kennismaken met eerlijke ambachtelijk en lokaal geproduceerde bijenproducten. En het geld dat daarmee binnenkomt, gaat rechtstreeks naar onze bijeninitiatieven in de buurt.

Samen met de buurt voor alle bijen zorgen

Op onze honingpotjes staat ook niet voor niets: “honing uit de buurt”: imkeren doe je nooit alleen, dat doe je samen met de buurt, want onze bijen vliegen in een straal van 3km rond hun woning om nectar, pollen, propolis en water te verzamelen. Daarom willen we graag ook de buurt betrekken, want samen zorgen we voor de bijen, de vele andere bestuivers én zo veel meer. En zo proberen we dus o.a. de buurt te voorzien van voordelig bijvriendelijk plant- en zaaigoed en geven met plezier gratis advies daarover.

De wereld van de bijen openstellen

Daarnaast willen we mensen ook kennis laten maken met de fascinerende wereld van de bijen en het imkerambacht. Daarom investeren we ook tijd, energie en geld in een website en sociale media.

Daarnaast antwoorden wij ook met plezier op jullie berichtjes, telefoontjes, vragen om hulp en ook in persoonlijke gesprekken delen we graag ons enthousiasme over de wondere wezens die bijen zijn. En wist je ook dat op de achterkant van onze honingetiketjes al eens wist-je-datjes durven staan?

En ook de lagere school in de buurt, krijgt een jaarlijks bezoekje van de imker, want de kinderen én de bijen zijn onze toekomst!

En in 2019 dragen we ons kleine steentje bij aan TUIN9420, een tuin voor de buurt van JH Dido (Lont en stART), LAB9420 en De Kleine Steen i.s.m. de gemeente Erpe-Mere. Naast een skatepark, moestuin, speelnatuur en pluktuin is er ook heel wat plaats voor de bloemetjes en de bijtjes.