Zonder handschoenen en weinig broed


Naschrift: De hieronder geschetste vaststellingen zijn atypsich en te kaderen in het licht van de problemen met de waswafels (zie: http://www.dekleinesteen.be/dekleinesteen/2016/07/24/het-gaat-slecht-maar-we-weten-nu-waarom/)

Vandaag kleine kast nagekeken en laatste uitbouw gedaan alvorens volgende keer de honingzolder op te zetten. Weinig tijd, dus snel gewerkt. Koningin niet gezien, wel wat eitjes gezien, weinig larfjes, weinig gesloten broed (nog altijd gedeeltelijk darrenbroed ook), weinig stuifmeel gezien, wel veel honing. Kast goed in de gaten houden en grondiger nakijken volgende week of binnen een 10-tal dagen. Verklaart het weinige stuifmeel het weinige broed?

De kast met honingzolder heb ik twee waswafels bijgegeven, hebben nu volledige honingzolder ter beschikking. Daar zijn weinig vorderingen gemaakt tegenover 5-tal dagen geleden maar het is dan ook niet de beste periode nu. Rest kast niet nagekeken.

Ik werkte in beide kasten voor de eerste keer zonder handschoenen en het is wel spannend zo met de blote vingers tussen de bijen, maar het werkt stukken beter: ik kan alles gecontroleerder vastpakken en ben minder lomp met de ramen en dus zijn de bijen ook minder geambeteerd en bijgevolg ook veel rustiger. En blije bijen = blije imker 🙂

WP_20160518_12_32_55_Raw