Het lijkt te werken


Vandaag kon ik het niet laten om al nog eens in de kast te piepen. Drie dagen geleden op hoop van zegen een honingzolder met koninginnenrooster erop geplaatst in de hoop dat ze de honing bovenin zouden stockeren en de koningin in het midden wat meer plaats kreeg om te broeden. En inderdaad, het lijkt te lukken! Ik heb heel wat eitjes en ook wat larfjes gezien en bovenin zijn ze aardig honing aan het stockeren.

Op de foto een raam dat door de bijen al voor de helft verzegeld is (wit gedeelte), het zit m.a.w. vol. Well done!

WP_20160513_14_32_16_Raw

En ja, je ziet het goed: geen handschoenen aan 😉

De volgende 7 dagen slecht weer en ook in de dracht zit er een pauze aan te komen: bij de voorjaarsbloemen en de fruitbomen is de meeste bloei achter de rug. De nectartoevoer zal dus afnemen. Aangezien ik geen lentehoning afneem, zullen ze voedsel genoeg hebben om die periode te overbruggen. Hopelijk kunnen ze ondertussen wat bijbenen in het bouwen van raat en worden er volop nieuwe bijen geboren en eitjes gelegd, want dat zullen de bijen zijn die (hopelijk) voor mijn zomerhoning gaan zorgen.