Verbouwingen en een nieuwe moer invoeren


Naschrift: De hieronder geschetste vaststellingen zijn atypsich en te kaderen in het licht van de problemen met de waswafels (zie: http://www.dekleinesteen.be/dekleinesteen/2016/07/24/het-gaat-slecht-maar-we-weten-nu-waarom/)

Vandaag grote werken bij De Kleine Steen:

  • De kast die het niet zo goed doet heb ik vandaag terug van 3 rompen (2BB van 9 & 7 ramen en 1HZ) naar 2 (1BB van 11 ramen + 1HZ) gebracht. Hopelijk lukt het ze zo wat beter. Duimen maar dat ze nu niet te krap zitten… 🙂
  • De doppen gebroken in de broedaflegger van de tussenaflegger en een koningin ingevoerd, die een dikke week op arrest zal blijven i.f.v. de varroabehandeling die ik zal doen als al het broed van de oude koninigin in die romp is uitgelopen. Duimen maar dat ze de koningin aanvaarden. Ik heb daar precies nog geen goede ervaringen mee 😉
  • Nakijken onderste broedbak van de tussenaflegger waar de koningin een nieuw broednest is begonnen. Duimen maar dat dat goed gaat… 😀
  • Met open mond staan kijken naar het waswafeltje uit het ERK’tje dat 2 dagen geleden moerloos van Kreverhille terugkwam, want wat zag ik bij het opruimen? Eitjes inderdaad. Die kunnen niet ouder zijn dan 3 dagen. 😛
    WP_20160702_11_12_24_Raw