Via Facebook: September 28, 2018 at 03:09PM


Na een heel bezorgde 48 uur kunnen we weer opgelucht ademhalen! De vergiftiging was kleinschalig, wellicht door een particulier dus. De betrokken volken zijn misschien verzwakt, maar de kritische drempel is gelukkig niet overschreden.
Even terugblikken: woensdagavond vonden we heel wat dode en stervende bijen rond drie kasten, met alle tekenen van vergiftiging. Na zonsondergang heb ik alle slachtoffers verwijderd, maar na zonsopgang lagen er terug heel wat lijkjes voor het vlieggat: ‘s nachts waren dus nog een aantal bijen bezweken en ze zijn naar buiten gegaan om te sterven. Gisterenavond vond ik opnieuw een aantal dode en creperende bijen, maar al veel minder. En vandaag zijn er nauwelijks bijgekomen. De bijen vliegen druk aan en af en komen thuis met nectar en stuifmeel. De voorbereidingen voor de winter gaan bij De Kleine Steen onverdroten voort, leve de bijen!