Help de bijen


De Kleine Steen helpt en ‘helpt helpen’ om in de buurt het leefgebied van de bijen en andere bestuivers te verbeteren. En dat doen we niet alleen met raad (zoals hieronder), maar ook met daad: zo bieden vaak ook plant- en zaaigoed aan, soms gratis, soms tegen uiterst voordelige prijzen. En af en toe faciliteren we ook groepsaankopen van andere organisaties, door bijvoorbeeld de levering gratis te verzorgen, enz. Die info vind je meestal op onze facebookpagina.

Daarnaast geven wij ook graag persoonlijk advies aan de mensen en bedrijven in de buurt. Neem gerust contact met ons op!

Tips voor iedereen

Je hoeft geen imker te zijn om de bijen te helpen! Wel in tegendeel: iedereen kan zijn “kleine steentje” bijdragen voor onze bestuivers! En wij hebben een mooie collectie tips voor jou, van plantideeën over spuitadvies tot een shoppingtip.

Info voor landbouwers

Landbouwers helpen bijen en bijen helpen landbouwers! Hoe ze dat kunnen doen, lees je op deze pagina.

De lokale overheden helpen ook

De gemeentes kunnen zich engageren om bijvriendelijke gemeente te worden. Zo is Aalst één van de negen gemeenten in Vlaanderen die het label met de maximale drie bijtjes mogen dragen, en – breaking news – ook Erpe-Mere zal in 2019 het label bijvriendelijke gemeente verdienen en we dragen daartoe met plezier ons kleine steentje bij!

De provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt dan weer met het project ‘Verbijsterende bijen’.