Via Facebook: October 17, 2018 at 01:35PM


Prachtige bijenstand hé…?! Die mooie kasten zo midden in de natuur…! Maar hier zou ik toch niks willen kopen… IK LIK NOG LIEVER AAN DE VLOOIENBAND VAN EEN KAT! Waarom?

…omdat deze imker, die helaas helemaal geen uitzondering is, (preventief) flumethrine (hier ‘polyvar yellow’) gebruikt om de varroa te bestrijden. Het werkt wel, maar deze gifstof lost ook op in bijenwas (waar dus de honing in zit!)
Niet illegaal en het kan zogezegd geen kwaad voor je honing (vetoplosbaar vs. wateroplosbaar), maar wie dat beweert, daag ik uit OM EENS LEKKER AAN DE VLOOIENBAND VAN EEN KAT TE LIKKEN, dat is toch ook gewoon “maar” flumethrine…!
O ja, bij De Kleine Steen behandelen we 1° na het honingseizoen en 2° enkel bij de volken waar het nodig is en 3° daarvoor gebruiken we alleen organische zuren, die zijn toegestaan in de bio-imkerij, zoals oxaalzuur (zit ook gewoon in rabarber bv.) zodat onze honing een gezond en natuurlijk product is, en blijft. #weetwatjeeet