Via Facebook: September 09, 2019 at 07:24PM


Wist je dat het sneeuwklokje – de eerste bloem in onze Blije Bijen Bollen mix – helemaal niet wit is…?

Het gewone sneeuwklokje is een bolgewasje dat heel goed kan verwilderen. In februari, of bij zachte winters al in januari, komt het al tot bloei. Honingbijen en hommels halen bij gunstig weer licht oranje stuifmeel uit de sneeuwklokjes en zelfs een kleine hoeveelheid nectar.
Maar wist je dat sneeuwklokjes eigenlijk niet wit zijn, maar kleurloos? Het bloemblad bevat luchtbelletjes tussen de bladcellen die het invallende licht in alle richtingen weerkaatsen, waardoor de mens het als wit waarneemt. Een fijngeknepen bloemblad is dan ook doorzichtig.

Bollen voor de bijtjes (en stiekem ook gewoon voor jezelf) bestellen doe je uiterst voordelig voor 15 september via https://ift.tt/34tcrLj