Goede voornemens van de EU voor het nieuwe jaar: 👉”De Europarlementariërs willen nieuwe, vergaande maatregelen om bijen en andere bestuivers beter te beschermen.”👈 “In een resolutie die woensdag is aangenomen, verwelkomt het Parlement het EU-initiatief inzake bijen en andere bestuivers, maar benadrukt dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan de vele oorzaken van de verdwijning van bestuivers, waaronder veranderingen in het landgebruik, verlies van habitats, intensieve landbouw, gebruik van pesticiden, milieuvervuiling, de gevolgen van ziekteverwekkers en parasieten, klimaatverandering en invasieve uitheemse soorten. Aangezien bestuivers van essentieel belang zijn voor de biodiversiteit, de landbouw en de voortplanting van veel plantensoorten, willen de EP-leden dat de Europese Commissie een volledig actieprogramma ontwikkelt en voldoende middelen beschikbaar stelt.” ▶️ Persbericht: https://ift.tt/2tNHmnv ▶️ De volledige tekst van de resolutie vind je hier: https://ift.tt/2ESSQsb… (December 26, 2019 at 11:47AM)


Goede voornemens van de EU voor het nieuwe jaar:
👉”De Europarlementariërs willen nieuwe, vergaande maatregelen om bijen en andere bestuivers beter te beschermen.”👈

“In een resolutie die woensdag is aangenomen, verwelkomt het Parlement het EU-initiatief inzake bijen en andere bestuivers, maar benadrukt dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan de vele oorzaken van de verdwijning van bestuivers, waaronder veranderingen in het landgebruik, verlies van habitats, intensieve landbouw, gebruik van pesticiden, milieuvervuiling, de gevolgen van ziekteverwekkers en parasieten, klimaatverandering en invasieve uitheemse soorten.
Aangezien bestuivers van essentieel belang zijn voor de biodiversiteit, de landbouw en de voortplanting van veel plantensoorten, willen de EP-leden dat de Europese Commissie een volledig actieprogramma ontwikkelt en voldoende middelen beschikbaar stelt.”

▶️ Persbericht: https://ift.tt/2tNHmnv
▶️ De volledige tekst van de resolutie vind je hier: https://ift.tt/2ESSQsb
Aangenomen teksten – EU-initiatief inzake bestuivers – Woensdag 18 december 2019
– gezien zijn resolutie van 2 februari 2016 over de tussentijdse evaluatie van de biodiversiteitsstrategie van de EU(1),
Bekijk hier het volledige bericht
Bericht automatisch gepost op December 26, 2019 at 11:47AM met IFTTT van De Kleine Steen Facebookpagina