Iets verderop in de Kleine Steenweg, zorgen Catherine en Johan niet enkel voor hun eigen bijenvolkjes, maar ook voor de solitaire bijen. Nu is het moment van de gehoornde metselbij, die een uitstekende nestgelegenheid vindt in deze bamboestengels. De mannetjesbijen worden het eerst geboren en wachten tot de vrouwtjes er zijn om ze te bevruchten. Die leggen dan de eitjes en wat voedsel in kleine openingen en ‘metselen’ die gaatjes vervolgens dicht. Ze vormen geen kolonies of nesten en hebben dus niks te verdedigen, wat ze poeslief maakt. Niet alleen mooi om te zien, maar ook heel belangrijke wezentjes in ons ecosysteem!… (March 14, 2020 at 01:59PM)


Iets verderop in de Kleine Steenweg, zorgen Catherine en Johan niet enkel voor hun eigen bijenvolkjes, maar ook voor de solitaire bijen. Nu is het moment van de gehoornde metselbij, die een uitstekende nestgelegenheid vindt in deze bamboestengels.
De mannetjesbijen worden het eerst geboren en wachten tot de vrouwtjes er zijn om ze te bevruchten. Die leggen dan de eitjes en wat voedsel in kleine openingen en ‘metselen’ die gaatjes vervolgens dicht. Ze vormen geen kolonies of nesten en hebben dus niks te verdedigen, wat ze poeslief maakt. Niet alleen mooi om te zien, maar ook heel belangrijke wezentjes in ons ecosysteem!

Bekijk hier het volledige bericht
Bericht automatisch gepost op March 14, 2020 at 01:59PM met IFTTT van De Kleine Steen Facebookpagina