Waarom bijenkoninginnen supermoeders zijn: Je ziet op deze foto zo’n 2500 gesloten broedcellen. De koninginmoeder krijgt dat in deze periode vlotjes voor elkaar op 2 dagen! Als ze geen enkele pauze neemt, dan is dat ongeveer één (1!) minuut om een cel te inspecteren, het achterlijf er in te manoeuvreren, een eitje te bevruchten met het zaad van de darren dat ze bewaart in haar spermatheek, het eitje op de bodem van de cel te leggen en er terug uit te komen. Dat zo’n 1500 keer per dag dus, en élke dag. 😯… (May 10, 2020 at 11:47AM)Waarom bijenkoninginnen supermoeders zijn: Je ziet op deze foto zo’n 2500 gesloten broedcellen. De koninginmoeder krijgt dat in deze periode vlotjes voor elkaar op 2 dagen! Als ze geen enkele pauze neemt, dan is dat ongeveer één (1!) minuut om een cel te inspecteren, het achterlijf er in te manoeuvreren, een eitje te bevruchten met het zaad van de darren dat ze bewaart in haar spermatheek, het eitje op de bodem van de cel te leggen en er terug uit te komen. Dat zo’n 1500 keer per dag dus, en élke dag. 😯
Bekijk hier het volledige originele bericht

Bericht automatisch gepost op May 10, 2020 at 11:47AM met IFTTT van De Kleine Steen Facebookpagina