Dit stukje haag in onze straat wemelt van de bijen, maar geen bloem te zien! Wist je dat er ook zoiets bestaat als ‘extraflorale nectariën’ of voor wie geen Latijn spreekt: nectarklieren buiten de bloem gelegen, zoals hier bij deze laurierkers/paplaurier? Momenteel is dat een belangrijke dracht, naast het laatste van de paardekastanje en de acacia (die in de nabijheid trouwens nauwelijks te vinden is)… En binnenkort volgt alweer de linde!… (May 22, 2020 at 07:56PM)Dit stukje haag in onze straat wemelt van de bijen, maar geen bloem te zien! Wist je dat er ook zoiets bestaat als ‘extraflorale nectariën’ of voor wie geen Latijn spreekt: nectarklieren buiten de bloem gelegen, zoals hier bij deze laurierkers/paplaurier? Momenteel is dat een belangrijke dracht, naast het laatste van de paardekastanje en de acacia (die in de nabijheid trouwens nauwelijks te vinden is)… En binnenkort volgt alweer de linde!
Bekijk hier het volledige originele bericht

Bericht automatisch gepost op May 22, 2020 at 07:56PM met IFTTT van De Kleine Steen Facebookpagina