Grote werken op de imkerij: op de productiekasten is al het broed verwijderd en naar een andere stand gebracht om op te groeien tot reservevolkjes. Zo reduceren we de varroa-parasiet in de productievolken al met 80%. De voedsterbijen van die volken zijn nu werkloos en promoveren tot haalbijen. Nog een laatste tandje bijzetten dus voor de zomerhoning, die normaal gezien beschikbaar zal zijn vanaf 16 juli. Een aantal volken kreeg ook al een nieuwe koningin, die we invoeren met een kooitje met een suikerstop. Zo geven we het volk en de nieuwe koningin even tijd om aan elkaar te wennen tot de suikerstop weggegeten is. En bovendien: wie zoet meebrengt als ie in een nieuwe groep terechtkomt, wordt altijd extra vriendelijk ontvangen, niet?… (July 03, 2021 at 11:52AM)Grote werken op de imkerij: op de productiekasten is al het broed verwijderd en naar een andere stand gebracht om op te groeien tot reservevolkjes. Zo reduceren we de varroa-parasiet in de productievolken al met 80%. De voedsterbijen van die volken zijn nu werkloos en promoveren tot haalbijen. Nog een laatste tandje bijzetten dus voor de zomerhoning, die normaal gezien beschikbaar zal zijn vanaf 16 juli. Een aantal volken kreeg ook al een nieuwe koningin, die we invoeren met een kooitje met een suikerstop. Zo geven we het volk en de nieuwe koningin even tijd om aan elkaar te wennen tot de suikerstop weggegeten is. En bovendien: wie zoet meebrengt als ie in een nieuwe groep terechtkomt, wordt altijd extra vriendelijk ontvangen, niet?
Bekijk hier het volledige originele bericht

Bericht automatisch gepost op July 03, 2021 at 11:52AM met IFTTT van De Kleine Steen Facebookpagina