Heel wat veranderingen op de imkerij: 🐝 Gisteren vertrokken 5 volken naar een andere imker. 🐝 16 koninginnen werden vandaag van volk gewisseld: de nieuwe koninginnen gingen van kweekkastje naar productievolk of aflegger en een deel moeren van de productievolken ging naar een aflegger. 🐝 Van de 10 productievolken werden 5 van de 6 ramen broed afgenomen als onderdeel van de strijd tegen varroa. Daarmee werden 9 reservevolkjes gemaakt, die verhuisden naar een stand buiten de vliegradius. 🍯 Daarmee is dit grote zomerwerk gepasseerd en gaan we in de laatste rechte lijn naar de zomerhoningoogst. Onze honing zal dus binnen een 14-tal dagen beschikbaar zijn…. (July 01, 2022 at 09:31PM)Heel wat veranderingen op de imkerij:
🐝 Gisteren vertrokken 5 volken naar een andere imker.
🐝 16 koninginnen werden vandaag van volk gewisseld: de nieuwe koninginnen gingen van kweekkastje naar productievolk of aflegger en een deel moeren van de productievolken ging naar een aflegger.
🐝 Van de 10 productievolken werden 5 van de 6 ramen broed afgenomen als onderdeel van de strijd tegen varroa. Daarmee werden 9 reservevolkjes gemaakt, die verhuisden naar een stand buiten de vliegradius.
🍯 Daarmee is dit grote zomerwerk gepasseerd en gaan we in de laatste rechte lijn naar de zomerhoningoogst. Onze honing zal dus binnen een 14-tal dagen beschikbaar zijn.
Bekijk hier het volledige originele bericht

Bericht automatisch gepost op July 01, 2022 at 09:31PM met IFTTT van De Kleine Steen Facebookpagina