Eén van mijn overwinterde minipluskastjes zwermde vandaag. Mijn productievolken daarentegen zwermen nooit succesvol, want de koningin kan er in de zwermperiode niet uit (RENSON). Af en toe scheppen we wel eens zwermen, en die zijn dan dus van andere imkers en de koninginnen daarvan zijn eigenlijk nooit gemerkt. Wat een heerlijkheid om dus eens een eigen zwerm te kunnen scheppen en de koningin makkelijk te vinden! Hoewel zwermende koninginnen flink hun best doen om zich onder de andere bijen te positioneren, kon ik deze dankzij haar gele sticker snel vinden 🙂… (May 25, 2023 at 09:34PM)



Eén van mijn overwinterde minipluskastjes zwermde vandaag. Mijn productievolken daarentegen zwermen nooit succesvol, want de koningin kan er in de zwermperiode niet uit (RENSON).
Af en toe scheppen we wel eens zwermen, en die zijn dan dus van andere imkers en de koninginnen daarvan zijn eigenlijk nooit gemerkt. Wat een heerlijkheid om dus eens een eigen zwerm te kunnen scheppen en de koningin makkelijk te vinden! Hoewel zwermende koninginnen flink hun best doen om zich onder de andere bijen te positioneren, kon ik deze dankzij haar gele sticker snel vinden 🙂
Bekijk hier het volledige originele bericht

Bericht automatisch gepost op May 25, 2023 at 09:34PM met IFTTT van De Kleine Steen Facebookpagina