Voorjaarsdracht: drukke tijden!


Naschrift: De hieronder geschetste vaststellingen zijn atypsich en te kaderen in het licht van de problemen met de waswafels (zie: http://www.dekleinesteen.be/dekleinesteen/2016/07/24/het-gaat-slecht-maar-we-weten-nu-waarom/)

DSCN1352

Vandaag het tweede volk ook op twee rompen gezet (en ook het andere volk gecheckt en al drie nieuwe ramen bijgegeven). Alles gaat goed! Er waren wel weinig tot nauwelijks larfjes te zien; waarschijnlijk heeft de koningin toch een kleine broedstop ingelast met het extreem lange slechte en koude weer van de voorbije twee weken. Maar ondertussen zijn er weer volop eitjes te zien, dus ze is terug goed aan de leg. Er zit ook massa’s honing in de raten, de voorjaarsdracht is precies zo hevig dat ze nauwelijks weten waar ze het moeten steken.  Hoog tijd dat ze wat meer plaats kregen dus. Hoewel veel imkers vandaag en gisteren zwermen hadden, waren er bij mij toch – hout (of styropor) vasthouden – nog geen zwermplannen te zien, oef!

Geniet mee van de verbouwing, met audio-commentaar van mijn dochter:

En in de andere kast was het darrenraat / bouwraam op 4 dagen tijd al ferm uitgebouwd en er zat ook al wat honing in. Wow!

123

Daar hebben we toch al eens wat raathoning van geproefd, heerlijk!