Een nieuwe lente, een nieuw geluid


Wat een mooi weer deze week! De bijtjes profiteren volop om water en stuifmeel te gaan halen voor het broed.

Op één kast na ziet het er ok uit. Zondag even een controle gedaan, overal broed te zien, maar kast 6 zit er zwakjes bij, dat was ook al te zien aan de vliegplank. Deze kast is nochtans sterk de winter ingegaan. Ik ga ze asap in een goeie kast overhangen en nieuwe raten geven, aangezien ze nu nog op oude slechte raten zitten en er ook schimmel zit op sommige stuifmeelramen. En dan maar hopen dat het nog goed komt.

Slecht nieuws ook: Roger, die ik toch als mijn mentor beschouw, en tevens secretaris, penningmeester, manusje van alles en sterkhouder van onze imkervereniging, is vrijdag overleden. Dat is niet alleen een klap voor zijn familie, maar ook voor de imkerij in onze regio. Roger was een gekende en gewaardeerde imker tot ver buiten de provinciegrenzen, en hij heeft enorm veel betekend voor heel veel imkers. We zullen het vanaf nu zonder hem moeten doen. Hij zal erg gemist worden.

Ook deze week liet ik het “imkerlogboek” op de imkerswereld los. Dit zou de administratieve kant van het bijenhouden voor mezelf en de collega’s wat moeten vergemakkelijken. De eerste reacties zijn alvast positief. Dit imkerlogboek is vrij te downloaden via: http://www.dekleinesteen.be/imkerlogboek

Het bijenseizoen is dus begonnen! Het zal in ieder geval een heel ander jaar worden dan 2016…