Lentehoning en koninginnen: beezy times


Twee weken geleden hebben we de lentehoning geslingerd! Ze is nu nog aan het rijpen, maar we kunnen je wel al zeggen dat ze heerlijk is. Waarschijnlijk / Hopelijk is ze binnen een weekje klaar om in te potten. Reserveren kan nog eventjes via de webshop (max. 1 / gezin).

De koninginnenteelt is uiteindelijk gestrand op drie. Het minimum doel is gehaald en we hebben pakken bijgeleerd. Geen topresultaat, maar ook niet zo slecht. Je kan gerust rekenen op een slaagkans van 70% voor elke stap die je moet zetten: 10 larven > 7 inkooien > 5 uitlopen > 3 à 4 bevrucht.
Volgend jaar zeker opnieuw: het geeft enorm veel voldoeninig om je zelfgekweekte koninginnetjes aan het werk te zien!

Momenteel zijn de bijen druk aan het vliegen op o.a. de Linde. Ze maken lange dagen, maar de warmte is lastig. Net zoals bij de imker het geval is, hoeft het voor de bijen echt niet meer dan 25°C te zijn.