Je hebt 3 soorten koninginnendoppen: zwermcellen, redcellen en wisselcellen. Dit is er eentje van de laatste soort: de bijen voelen aan dat hun moer op haar retour is en bereiden nu haar opvolging voor. Als dat goed gaat en de nieuwe moer uiteindelijk succesvol aan de leg blijkt te zijn, zijn de dagen van de oude geteld en zal ze door haar dochter afgestoken worden, of door de werksters ‘ingebald’ worden, een soort van dodelijke groepsknuffel…… (May 11, 2021 at 10:00AM)Je hebt 3 soorten koninginnendoppen: zwermcellen, redcellen en wisselcellen.
Dit is er eentje van de laatste soort: de bijen voelen aan dat hun moer op haar retour is en bereiden nu haar opvolging voor. Als dat goed gaat en de nieuwe moer uiteindelijk succesvol aan de leg blijkt te zijn, zijn de dagen van de oude geteld en zal ze door haar dochter afgestoken worden, of door de werksters ‘ingebald’ worden, een soort van dodelijke groepsknuffel…
Bekijk hier het volledige originele bericht

Bericht automatisch gepost op May 11, 2021 at 10:00AM met IFTTT van De Kleine Steen Facebookpagina