Het harde leven van de mannetjesbijen… 😳 De bijen weten dat er een periode van schaarste is aangebroken, want de mooie haaldagen van de laatste 2 weken zijn nu echt wel even voorbij: de winter is terug. 🥶 In de komende weken hebben de darren geen enkel nut, maar zouden ze wel kostbaar voedsel gebruiken, dus worden er een aantal zonder pardon uitgezet, om van kou en honger te sterven… 🥴 Wanneer de periode van overvloed terug aanbreekt, zullen de volken weer investeren in de toekomst en nieuwe mannetjes opkweken. Dan komt de periode van de reproductie eraan: nieuwe koninginnen worden geboren, nieuwe volken ontstaan (zwermen) en dan mogen de mannetjes hun rol bij de bevruchting spelen. 🤗… (April 02, 2022 at 08:00AM)Het harde leven van de mannetjesbijen… 😳
De bijen weten dat er een periode van schaarste is aangebroken, want de mooie haaldagen van de laatste 2 weken zijn nu echt wel even voorbij: de winter is terug. 🥶
In de komende weken hebben de darren geen enkel nut, maar zouden ze wel kostbaar voedsel gebruiken, dus worden er een aantal zonder pardon uitgezet, om van kou en honger te sterven… 🥴
Wanneer de periode van overvloed terug aanbreekt, zullen de volken weer investeren in de toekomst en nieuwe mannetjes opkweken. Dan komt de periode van de reproductie eraan: nieuwe koninginnen worden geboren, nieuwe volken ontstaan (zwermen) en dan mogen de mannetjes hun rol bij de bevruchting spelen. 🤗
Bekijk hier het volledige originele bericht

Bericht automatisch gepost op April 02, 2022 at 08:00AM met IFTTT van De Kleine Steen Facebookpagina