Ziet er goed uit! 1


De imker was weer eens op reis geweest, maar in gedachten zijn de bijtjes nooit ver weg en dus zo snel mogelijk na thuiskomst controle van de kasten en een verlossend antwoord op heel wat prangende vragen:

  • Kast nr.1: Na de moord op de koningin werden ze vereningd met de aflegger (kast 3). Hoe zou dat gegaan zijn? Hebben ze de koningin goed aanvaard of hebben ze ze gedood? En als ze leeft, is ze dan goed aan de leg op de beter raampjes? En hebben ze de roverij kunnen stoppen?
  • Kast nr.2: Hoe zit het daar met het broednest? Hebben ze zich kunnen herpakken nu ze nieuwe en betere raampjes hebben? En geen roverij?
  • Kasten 4 en 5: Zitten de koniniginnen nog netjes in de kooitjes of zijn ze gesneuveld/gedood en dien ik opnieuw te gaan grasduinen om een nieuwe (uiteraard ook ongemerkte) koningin te vinden tussen de 10.000’en werksters?

Wel, de titel verraadde het al: goed nieuws op alle fronten!

Kasten 1 en 2 zien er goed uit, de koninginnen hebben goed gelegd en er is een mooi aaneengesloten broednest te zien. Dat is een welgekomen afwisseling na de vele hagelschot-broednesten van de voorbije maanden! Nu maar duimen dat alles verder voorspoedig gaat en dat ze dan (relatief) goed de winter in kunnen.

Deze keer geen foto’s van de binnenkant, je moet me zo ook maar geloven. Ik zie er de laatste tijd een beetje vanaf om foto’s te nemen teneinde de tijd dat de kast open is tot een minimum te beperken, gezien de achterstand die de volkjes hebben.

WP_20160816_16_30_13_Raw

En kasten 4 en 5 waren precies ook al wat beter gezind en de koninginnen zaten nog netjes in goede gezondheid in hun Scalvini-kooitjes. De eerstekomende dagen ga ik de reeds gereserveerde koninginnen ophalen bij twee goeie kwekers en gaan de oude opgesloten koninginnen naar de bijtjeshemel.

WP_20160816_16_29_37_Raw


Een gedachte over “Ziet er goed uit!

Reacties zijn gesloten.